Memet Özer ile Mutfakta Ramazan - Kıymalı rulo patates

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
Kıymalı rulo patates
Patatesleri rendeliyoruz. Suyunu sıkıyoruz ve bir kap içinde bekletiyoruz. Yumurta, kaşar peyniri, maydanoz, tuz, karabiber ve tatlı toz biberi çırpıyoruz ve patatesleri bununla buluyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisinin içine bir ince şerit halinde yayıyoruz. 200 derecelik fırında altlı üstlü renk alana kadar pişirip kenarda bekletiyoruz. Harcı için; bir tava içine sıvıyağ koyuyoruz. Dana kıymayı alıyoruz. Güzel bir renk alana kadar kavuruyoruz. Sırasıyla kuru soğan ve domates salçası koyuyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Kırmızı kapya biber ve yeşil biber ekliyoruz. Biraz su koyuyoruz. Tuz, tatlı kırmızı toz biber ve karabiberle harcımı lezzetlendirip onu da kenara alıyoruz. Fırından çıkarttığımız yumurtalı, patatesli karışımı tezgahın üzerine alıyoruz. İçine kıymalı harcı seriyoruz ve güzel bir rulo yapıyoruz. Rulo yaptıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, kırmızı kapya biber koyuyoruz ve tekrar fırınlıyoruz. Eridikten sonra kıyılmış maydanozla birlikte servis yapıyoruz.
KIYMALI RULO PATATES PATATES İÇİN:
3 adet rendelenmiş patates,
2 adet yumurta,
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
Maydanoz,
1 çay kaşığı tuz,
Karabiber,
Kırmızı tatlı toz biber
HARCI İÇİN:
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
350 gram dana kıyma,
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 su bardağı sıcak su,
2 adet kırmızı biber,
2 adet yeşil biber,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber,
Karabiber
ÜZERİ İÇİN:
Rendelenmiş kaşar peyniri,
Kırmızı biber
SÜSLEMEK İÇİN:
Maydanoz